Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tíz magyar borvidékről húsz termelő mutatkozhat be a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében, a düsseldorfi ProWein vásáron március 19. és 21. között.

A márciusi németországi vásár a bor- és szeszipari ágazat legnagyobb és legfontosabb szakmai rendezvénye a világon - emelte ki Marius Berlemann, a ProWein vásárok projektigazgatója.

A szakmai rendezvényre évente 6300 kiállító érkezik a világ valamennyi mérvadó borvidékéről, standjaikat, valamint az 500 kísérőrendezvényt 55 ezer szakmai látogató nézi meg 126 országból. A tapasztalatok szerint kétharmaduk itt méri fel a nemzetközi trendeket. Minden évben megrendezik egyébként a sanghaji szakvásárt is, Hongkongban és Szingapúrban pedig felváltva tartanak vásárt.

Düsseldorfban lehet kóstolni a magyar borokat — fotó: Shutterstock


Török András, az MTÜ gasztronómiáért és bormarketingért felelős igazgatója elmondta: nyílt pályázaton húsz termelőt választottak ki arra, hogy a ProWein idei magyar, 300 négyzetméteres közösségi standján bemutatkozzanak válogatott boraikkal. Kilenc szakmai szemináriumot hirdetnek, a standon a borokhoz méltó ételeket, italokat is kínálnak az érdeklődőknek, és a tematikus kóstolást is lehetővé teszik - közölte.

Az MTÜ kihasználja a rendezvény adta egyéb lehetőségeket is, ezért a vásár nagyelőadójában egyórás Tokaj-kurzust tartanak, és a ProWein Goes City rendezvényein is részt vesznek magyar borokkal.

Külön standon állít ki a nyolc fiatal magyar borászt képviselő Happy Hungarian Wines, illetve a Tokaj Disznókő, a Grand Tokaj és Dúzsi Tamás Pincészete.

Forrás: agroinform.com