Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Holnap nyitja meg kapuit a látogatók előtt Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét, ahol Magyarország a díszvendég. A világ legnagyobb mezőgazdasági vására egyben az agrárdiplomácia legfontosabb fóruma is.

Több ezer európai és magyar gazda várja Berlinben, hogy megnyissa kapuit a Nemzetközi Zöld Hét az Internationale Grüne Woche a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, ahol ismét Magyarország a díszvendég.

Hazánk az idén 45. alkalommal vesz részt a rangos eseményen, és 2010 után már másodszor nyerte el a partnerországi címet. A vásár péntek reggel kezdődik a német szakminiszter és Berlin kormányzó polgármestere, Michael Müller hagyományos körsétájával, amely ezúttal a magyar pavilontól indul, ahol Fazekas Sándor fogadja a vendégeket.

Magyarországgal nyitja kapuit a berlini agrárvásár — fotó: Shutterstock

A berlini szakvásárt az idén 82. alkalommal rendezik meg. A 118 ezer négyzetméteren berendezett területen 66 országból 1650 kiállító vesz részt. A január 29-ig tartó rendezvényre a szervezők várakozásai szerint 400 ezren látogatnak el, köztük 100 ezer szakmai vendég. Az új témák között szerepel a kézműves ital-, és ételkészítés, illetve az úgynevezett streetfood előretörése, és Di Vin néven nemzetközi borkiállítást is szerveztek a vásár keretében.

A berlini rendezvény az agrárdiplomácia egyre fontosabb fóruma is. Az idén kilencedik alkalommal tartják meg az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumot.

Forrás: agroinform.com

Vissza a tetejére
200