Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Csütörtökön ünnepélyes keretek között megnyílt a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke találkozott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, akit fővédnöknek kért fel a desedai pontyfogó világbajnokságra.

 

– Rendkívül sok látnivaló van a kiállításon, érdemes ellátogatni – mondta csütörtökön délután lapunknak Kozári Miklós. – A legújabb hazai és külföldi vadászati és horgász felszereléseket tekinthetik meg az érdeklődők.

A Kaposvári Sporthorgász Egyesület vezetője Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel valamint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel is találkozott, ahol a két hazai horgász vb-ről is szó esett. Kozári Miklós a desedai erőpróbán kívül a szolnoki rendezvényről is tájékoztatást adott, s jelezte: a tervek szerint halad a programok előkészítése.

A távirati iroda beszámolója szerint Semjén Zsolt, aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a Hungexpon arról is beszélt: az esemény megrendezését nagyban segíti, hogy az utóbbi években megújították a magyar vadgazdálkodás feltételrendszerét. Ennek során ésszerűbbé tették a fegyvertörvényt, új vadászati törvényt fogadott el az Országgyűlés, a kamarai törvény átalakítása megteremtette az Országos Magyar Vadászkamara finanszírozását, továbbfejlesztették a vadászok társadalmi kapcsolatrendszerét.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentette: a tárca indítványozza a vadhús és halhús áfájának öt százalékra mérséklését, annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bioélelmiszerek szélesebb fogyasztói rétegekhez juthassanak el. Az indítványt várhatóan a következő költségvetés előkészítésekor nyújtják be, az áfacsökkentés fehéríti az ágazatot, munkahelyeket teremt.

- Somogyi Hírlap