Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A zsűri kiválasztotta a XI. Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája versenybe jutott döntőseit, akiket március 27-én a Zila cukrászdában az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetsége közösen mutatott be.

A most kiválasztott torták készítőinek a zsűritagok még felajánlják segítségüket, mielőtt a döntőre a végső tortaváltozatot elkészítik. Mindkét párhuzamos zsűriben megtalálhatóak dietetikusok és cukrászok is.

A döntősöket 29 pályamű közül választotta ki a zsűri. A Magyarország Tortája 2017 verseny döntősei:

  • Balatoni Habos Mogyoró (Horváth cukrászda, Budapest)
  • Szent Erzsébet (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
  • Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő (Nádor Cukrászda, Budapest)
  • Fertői Fekete (Frer Cukrászda, Budapest)
  • Ingyom-Bingyom (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

Különleges ízkombinációk és a piros gyümölcsök voltak a legnépszerűbbek a Magyarország Cukormentes Tortája versenyre nevezett torták első zsűrizésén. A Magyarország Cukormentes Tortája címért a döntőben versenyezhetnek a következők:

  • Homok Arany (Horváth Cukrászda)
  • Kócos Kajszi (Édességlabor)
  • Málnás Zöldségtorta (Frer Cukrászda)
  • Pöttyös Panni (Zazzi Cukrászda)
  • Túrós Kolibri (Édes-Gyömbér Cukrászda)

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.