Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ezúttal egy sajátos panírtésztát szeretnék bemutatni nektek, ami húsok, halak, zöldségek panirozására egyaránt alkalmas.

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2.5 dl) sör
  • 1 bögre (2.5 dl) liszt
  • 2 tojásfehérje

Verjük fel a tojásfehérjét, míg könnyű és habos nem lesz. Tegyük a lisztet és egy csipet sót egy tálba, keverjük bele a sört, hogy síma és csomómentes legyen, végül óvatosan keverjük hozzá a fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab, majd felhasználás előtt tíz percig hagyjuk állni.

Lehet vele sütni hagymakarikát, halfilét, csíkokra vágott csirkehúst vagy éppen patiszont. Először ezeket lisztbe mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.

Sütlés közben az olkohol elpárolog belőle, így elvileg bárki fogyaszthatja.