Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Vendégek jöttek. No nem annyira váratlanul, és szerettem volna valami különlegességgel meglepni őket. Mivel ezen a héten a spárga volt a téma, és még volt otthon, elkezdtünk ötletelni egy gyors, könnyű, tavaszias tálban. Persze húsvét lévén a sonka sem maradhatott ki.

Hozzávalók:

  • 200g zöld spárga
  • 100g feketeerdei sonka
  • 1csomag leveles tészta
  • 150g füstölt sajt
  • só, őrölt tarka bors,
  • 1ek citromlé
  • 2ek olivaolaj
  • 1 kisebb tojás a kenéshez
  • medvehagyma, petrezselyem vagy kapor a díszítéshez

Először lereszeltük a sajtot, ami egyből kellemes füstös aromájával biztosított minket, hogy tökéletes társa lesz a sonkának. A spárgát letörjük, megmossuk és leszárítjuk. Az olívaolajat összekevertük sóval, frissen őrölt tarka borssal és a citromlével, majd ráöntöttük a spárgára, összeforgattuk, és hagytuk állni addig, ameddig a tésztával foglalkoztunk, és felvertük a tojást.

A leveles tésztát 8 egyenlő részre vágtuk. A szélén 1-1 ujjnyi részt szabadon hagytuk, míg a közepét megszórtuk sajttal, majd rápakoltuk a méretre vágott spárgát. A tészta szélét megkentük a felvert tojással majd az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöttük.

Mivel a "frissesség látszatát" akartuk kelteni, és egy kevésbé zsíros könnyed ételt akartunk készíteni, a sonkát csak a sütés után tettük rá és medvehagyma szálakkal díszítettük.