Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

HOZZÁVALÓK

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál barackdzsem
  • szőlő, mandarin, alma vagy bármilyen más gyümölcs 
  • tejszínhab
  • tojáslikőr

 

 

A tojásokat a kristálycukorral verjük habosra, adjuk hozzá a lisztet, majd  keverjük össze. Egy kanál  segítségével adagoljuk a tojásos masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük szét kb. 15 cm átmérőjű körökké.

Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 12 percig. Ha kész, rakjuk , majd kenjük meg bármilyen lekvárral vagy dzsemmel az omletteket.

A gyümölcsöket tisztítsuk meg, ízlés szerint vágjuk fel.

Tegyünk annyi megtisztított és feldarabolt gyümölcsökből az omlettekre amennyit elbír , majd óvatosan mindegyiket hajtsuk félbe, és csepegtessük meg a tojáslikőrrel. Tejszínhabbal és a félretett gyümölcsökkel díszítsük.