Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
  • 1 kg spenót fagyasztott is lehet            
  • 3 db fokhagymagerezd 
  • 1 liter tej 
  • 8 dkg margarin 
  • 8 dkg finomliszt 
  • 8 db tojás 
  • só 
  • bors 

A spenótot tisztítsuk meg, vastag levélereit távolítsuk el, azután váltott vízben mossuk meg  és csepegtessük le. A fokhagymát hámozzuk meg.

Forraljunk fel 4 liter vizet, adjunk hozzá 1 evőkanál sót, dobjuk a forrásban lévő vízbe a spenótot és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, csepegtessük le  és botmixerrel pépesítsük. 

Forraljunk fel 8 dl tejet.

Olvasszunk fel 6 dkg margarint,szórjuk bele a lisztet, valamint az áttört fokhagymát és mérsékelt tűzön pirítsuk világosbarnára.Húzzuk le  az edényt a tűzről, apránként adjuk hozzá előbb a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót és folyamatosan keverve sűrítsük be 3-5 perc alatt. tegyük bele a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítsuk és jól forraljuk fel.

Nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a maradék 2 dkg margarint. Egyenként üssük fel  a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró margarinba   4-5 percig süssük, csak a végén sózzuk.