Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

500 g csicseriborsó 


10 gerezd fokhagyma
Tetszés szerint babérlevél                                                     

2 csapott evőkanál só
Őrölt fehérbors 
100 ml tejföl (12%-os)
500 ml főzőtejszín (15-20%-os)
6 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)

 

 

A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztassuk be mint a babot vagy lencsét.

Másnap szűrjük le , majd tegyök fazékba és öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje.

Adjuk hozzá  a sót, a borsot, a fokhagymát és a babérlevelet. Forraljuk fel és főzzük puhára .Amikor megpuhult a csicseriborsó, egy edényben keverjük össze  a tejfölt, a tejszínt és a lisztet csomómentesre, adjunk hozzá egy keveset a főzővízből, majd habarjuk be a főzeléket. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal.