Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A főzelék alaphoz

  étolaj
 1 kg zöldborsó
 kristálycukor
 só
 leveskocka
 petrezselyemzöld


A habaráshoz
10 teáskanál búzaliszt (BL55)
240 ml 2,8%-os tej


       A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! :)- mellesleg gyerekkoromban akkor sem ettem volna meg, ha agyonvertek volna, felnőtt fejjel bármikor elpusztítom  :D


    Étolajat hevítsük fel egy lábasban. Mikor forró, öntsük rá a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon pár másodpercig .Ezután öntsük fel kb 1 liter vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Főzzük addig, amíg a zöldborsó puha lesz.Közben elkészíthetjük a habarást.

    Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.Mikor a zöldborsót puhának véljük,  folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a habarást.Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

    Tükörtojáshoz vagy bármilyen panírozott-, natúr- és sült húshoz tökéletesen illik.