Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

1,5 kg zöldbab
3 közepes fej vöröshagyma

Étolaj

őrölt feketebors 

500 ml tejföl (20%-os)
8 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
5 púpozott teáskanál fűszerpaprika

A vöröshagymát titsztítsuk meg és aprítsuk finomra, kevéd olajon pirítsuk meg és adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot.Adjuk hozzá a zöldbabot, öntsük fel  kellő mennyiségű vízzel, keverjük össze és fedő alatt kb 10-15 perc alatt pároljuk omlósra a babot. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát keverjük csomómentesre.A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett csurgassuk a bab levét , majd a habarást a babhoz keverjük, tegyük vissza a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítsük. Ízlésünk szerint után ízesítsük sóval, borssal.