Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A konyhánkban most már pár hete tavaszias  hangulat van, legalábbis hétvégén, úgyhogy szerettük volna a kapott kárászt is ennek a jegyében elkészíteni, hogy puha kenyérrel és friss paprika, paradicsom és hagyma kíséretében fogyaszthassuk, ezt a kicsit a gyerekkori nyaralásokat idéző ételt.

 

Hozzávalók:

  • 3 kg keszeg vagy kárász (15–20 dkg-osak)
  • 1 l olaj
  • 0,5 kg liszt
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 tubus mustár
  • 1 evőkanál őrölt édes paprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítési módja:

A halakat megtisztítjuk, sűrűn (2 mm) beirdaljuk és besózzuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymazúzón átnyomjuk, majd a tubus mustárral elkeverjük. Az így elkészített masszával a halakat bedörzsöljük, és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után a halakat a borssal ízesített paprikalisztbe forgatjuk, majd forró olajban, serpenyőben vagy fritőzben ropogósra sütjük.