Olvasóink értékelése: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive
 
A halhoz
  • 700 g pangasius
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 3 dl napraforgó olaj

A sörbundához:

  • 2 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk só
  • 0.25 tk cayenne bors
  • 3 dl sör

A halat enyhén besózzuk, a bunda összes hozzávalóit a hűtőbe tesszük, hogy minden nagyon hideg legyen.Amikor már minden hideg, csomómentesre keverjük. Kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a palacsintatészta. Ha az egy üveg sör nem elég, folytathatjuk hideg szódával is. Közben felmelegítjük az olajat, és ha jó forró, először a halakat a keményítőbe forgatjuk (ez azért kell, hogy a bunda ne váljon le sütés közben, plusz ropogós lesz), majd megmártjuk a sörtésztában, és óvatosan beleeresztjük a forró olajba. Először az egyik végénél fogva az olajba egy kicsit meghimbáljuk, és utána eresztjük teljesen bele. Így nem ragad le az aljára (vagy a kosárra, ha olajsütőben sütjük).Világos aranyszínűre sütjük.