Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

  • 80 dkg szürke harcsa
  • 15 dkg császárszalonna
  • 4 közepes db vöröshagyma
  • 1 közepes db paprika
  • 1 nagy db paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 ek tejföl
  • 1 csapott ek finomliszt

 

A körethez:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl víz
  • 0.5 teáskanál só
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 ek tejföl
  • kapor ízlés szerint

 

A halat kockázzuk fel nekünk tetsző darabokra, mintha pörköltet készítenénk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk, kicsit félretesszük. A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőbe tesszük. Lassú tűzön megpirítjuk, és kisütjük a zsírját. Mikor kész, a szalonna darabokat kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük, a kisült zsírt pedig felforrósítjuk. Ha elég forró, a befűszerezett haldarabokat hozzáadjuk, és nagy lángon kicsit megpirítjuk. Ha kész, a halat egy tálba szedjük, és félretesszük. A serpenyőbe visszatesszük a szalonnát, hozzátesszük az apróra kockázott hagymát. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és a hagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a fűszerpaprikát, és óvatosan összepirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a gerezd zúzott fokhagymát. A gombát daraboljuk ízlés szerinti méretre, majd adjuk hozzá ezt is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vízzel felöntjük. Az így kapott "lecsós" alapot közepes lángon főzzük készre, ha szükséges, az elpárolgó folyadékot pótoljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a félretett halat, és együtt főzzük tovább. A hal ilyenkor még fog egy kevés levet engedni. Ha az egész összeforrt, a tejföllel keverjük el a lisztet, majd apránként a pörkölt levéből adagolva hozzá keverjük el a tejfölös habarást, majd keverjük a halhoz, és magas lángon rottyantsunk egyet rajta. A hozzávalókból keverjünk nokedli tésztát, majd forró, sós, olajos vízbe szaggassuk ki. A juhtúrót egy tálba lazítsuk fel egy kis tejföllel, majd keverjük össze a még meleg galuskával, hogy egy laza bevonatot képezzen rajta. Ízlés szerint hintsük meg kaporral, és keverjük össze.