Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

HOZZÁVALÓK

  • 3 szál újhagyma
  • 15 levélke friss rozmaring (vagy kb. 2 tk szárított)
  • 15 dkg chorizo (vagy valamilyen ízesebb kolbász)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 48 dkg canellini bab
  • 6 nagy levél kelkáposzta
  • 2 csipet cukor
  • 3 szelet hekk filé
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

 

 

 

Az újhagymát felkarikázzuk és némi olajon megpároljuk, hozzáadjuk az aprított chorizot, zsírjára sütjük, majd rádobjuk  az aprított rozmaringot, a reszelt fokhagymát és néhány keverés erejéig együtt pirítjuk (ne sokáig, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen).

Felöntjük a paradicsomszósszal, a darabolt paradicsommal, hozzáadjuk a babot, az aprított kelkáposzta levelet, meghintjük a cukorral, sózzuk, borsozzuk és forrástól számított 10-15 percig főzzük, lassú tűzön.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és a ragu tetejére teszgyük, majd fedővel lefedve, további 15 percet főzzük, vagy amíg a hal meg nem puhul.