Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

HOZZÁVALÓK

  • 400 g penne
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 ml paradicsompüré (passata)
  • 1 ek szárított oregánó
  • 100 ml főzőtejszín
  • bors
  • 1 doboz szardíniakonzerv
  • 50 g fekete olajbogyó
  • 200 g pizzamozzarella

 

A tésztát sós vízben főzzük meg  majd jól mossuk le hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni.

Edényben pirítsuk meg az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsompürét, szórjuk bele az oregánót, öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint, de vegyük figyelembe hogy a szardínia sós ha konzervet veszünk , és főzzük 10-15  percig.

Öntsük hőálló tálba a tésztát, egyenletesen vigyük fel a tetejére az apróra vágott szardíniát és olajbogyót, majd öntsük rá a paradicsomszószt. Alaposan forgassuk össze, reszeljük a tetejére mozzarellát, és süssük a 160 fokos sütőben 30-40 percig.