Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Az igazat megvallva, egyszer édesapán hazahozott horgászatból elég sok csukát, és hirtelen nem is tudtam mit csináljak belőle.Kirohantam a nyárikonyhába, felforgattam a zöldségest, majd a hűtőt is megnéztem mi lapul benne.

Nos...ez inkább ötlet, avagy csináld magak vacsora.Kinek milyen az ízlése kombinálva azzal, hogy mi van otthon a hirtelen főzéshez.

 

Hozzávalók:

  • tejföl
  • sajt
  • csuka
  • bors
  • fokhagyma
  • füstölt szalonna esetleg kolbász
  • burgonya
  • uborka
  • paradicsom
  • lilahagyma

 

A csukát apa megtisztította és beirdalta.Bepácoltam a sóval, borssal, fokhagymával és egy kis pirospaprikával ízlés szerint. A beirdalt részekbe szalonnát és kolbászt raktam be.

A tejfölbe is raktam némi fokhagymát és fűszereket és összekevertem.

A krumplit megpucoltam és kockákra vágtam, mintha barassóiba aprítottam volna. Vajjal kikent tepsibe eloszlattam a burgonyát, a pácolt csukát rárakta, majd a fűszeres tejfölt ráöntöttem és reszeltem rá sajtot.

Rátettem a fóliát és 180 fokra melegített sütőbe beraktam és megsütüttem.A végén leszedtem a fóliát és rápitítottam a sajtot és a tejfölt.

Közben csináltam tejfölös ubokrasalátát és lilahagymás paradicsomsalátát.

Hamar elfogyott.