Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Ha találun már megpucolt és füstölt pisztángot akkor nagyon egyszerű, 30 perces műveletnek nézünk elébe.Abban az esetben ha nincs konyhakészen a füstölt ha, akkor húzzuk le a bőrét és szedjük ki a szálkákat.Nem kell óvatoskodni,mivel a következő lépés az, hogy apró cafatokra tördeljük a halat.Egy pici húst hagyjunk  meg a tálaláshoz.

A hagymát megpucoljuk  felaprítjuk.

Remélhetőleg mindenkinek van turmixgépe otthon, mert akkor elég nehéz elkészíteni a krémlevest.

a halat belerakjuk a turmixgépbe, vagy egy tálba ha van botmixer.Önntsünk hozá 2,5 3 dl tejet, egy fél citrom levét facsarjuk bele,keverjük hozzá a hagymát.A hagymával nem nagyon kell görcsölni, hogy apróra vágjuk, majd a gép elintézi.Turmixoljuk addig, amíg teljesen pépessé nem válik.

Adjuk hozzá még egy 2-2,5 dl tejet,  1-2 dl tejszínt,ízesítsük sóval, borssal és némi csípős szósszal vagy chilli píprikával ízlés szerint.

 

Tálalás előtt óvatosan melegítsük  meg, nehogy adakapjon. Miután kiszedtük snidlinggel vagy póréhagymával és citrommal és a maradék hússal díszítjük.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt pisztáng                                            
  • 5-6 dl tej
  • 1-2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • snidling vagy póréhagyma
  • bors
  • chili paprika vagy cípős szósz