Nyomtatás
Kategória: Hal ételek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ez a leves azért jó, mert aránylag bármilyen hallal el tudjuk készíteni!

Először is pucoljunk meg 2 nagy vöröshagymát, várjuk apróra, majd kezdjük el pirítani. Adjunk hozzá ízlés szerint fokhagymát, és azt is pirítsuk hozzá.  5-6 paradicsomot hámozzunk meg,daraboljuk fe és 2-3 paradicsompürével adjuk hozzá a hagymákhoz.Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevélel, majorannával és egy kis mentával,és öntsük fel 1,5-2 liter vízzel. 1 kg megtisztított halat fakjunk hozzá, majd 30-40 percig főzzük kis lángon.Miután megfőtt, a levest szűrjük le és paszírozzuk át a halat. Ha végeztünk, rakjuk vissza a tűzre és adjunk hozzá 10 dkg rizst és főzzük addig, amíg meg nem puhul a rizs.

Tálaláskor citrommal díszítjük!

Hozzávalók: