Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ez az étel mondhatni nem olcsó, de nagyonnfinom.Megéri egyszer egy évben meglepni vele a családot!

Tisztítsuk meg a pisztrángot,kívül belül mossuk át alaposan,sózzuk be és tegyük félre.

A füstölt szalonnát kockázzuk fel,Egy tepsiben pirítsuk zsírjára, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fonnyasszuk mellé.Ez után adjuk hozzá a szeletekre és cokkekre vágott paprikát és paradicsomot.A krumplit vékonyra gyaluljik le és adjuk hozzá.Sózzunk még ízlés szerint, majd pároljuk puhára a sütőben.A pisztrángokat kívül-belül szórjuk meg borssal elkevert paprikával és hasukkal lefelé egymás mellé tegyük a burgonya tetejére.Fedjük le és kb. 10 percig pároljuk.Utána óvatosan fordítsuk meg a halakat.Locsoljuk rá a bort és még 10 percig pároljuk.

 

 

  • 8 db pisztráng
  • 20 dkg füstölt szalonna                         
  • 2 db közepes fej vöröshagyma                    
  • 4 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 140 dkg burgonya
  • 2 evők. édes-nemes paprika
  • 2 mokkásk. őrölt bors
  • 2 dl Egri leányka