Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

  • 60 dkg pontyfilé
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dkg lisz
  • 5 dkg zsír
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 3 zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 paradicsom
  • 30 dkg csuszatészta

A filéket sűrűn beirdaljuk, és 4-5 cemtis darabokra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra aprítjuk, gazdagon megtűzdeljük vele a haldarabokat, melyeket még meg is sózunk és állni hagyjuk.A hagymát finomra aprítjuk.

A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom héjját lehámozzuk, majd mindekttőt felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A haldarabokat lisztben megforgatjuk, majd kevés forró zsírban elősütjük. A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával,felengedjül kevés vízzel, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, gombát, paradicsomot és addig pároljuk amíg puhák nem lesznek.Ha megpuhultak összekeverjük a tejföllel és jól kiforraljuk.Beletesszük a halszeleteket, és a mártásban gyakori rázogatással puhára pároljuk. Főzzük ki a csuszatésztát.

A halszeleteket kiszedjük a mártásból, a mártástkeverjük össze a tésztával, tegyük hőálló tálba, rakjuk rá a halszeleteket és sütőben alaposan forrósítsuk át. Díszítésként paradicsomot és paprikaszeleteket használhatunk.