Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hozzávalók:

  • 800 g pontyszelet
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csapott ek só
  • 1 ek pirospaprika
  • 7 ek liszt
  • 1 ek bors

Tálaláshoz:

  • paprika,
  • paradicsom,
  • petrezselyem zöldje

A pontyszeletek bőrét lehúzzuk és amennyire csak lehet, a szálkáit is kiszedjük. Utánna kisujjnyi csíkokra vagy 2cm-es kockákra vágjuk. A hagymát vékonykarikákra szeljük fel és szedjük gyűrűire. A pirospaprika felét keverjük a lisztbe.A többit a sóval és borssal a halra, illetve a hagymáraszórjuk, külön-külön jól összekeverjük. A fűszeres halakat forgassuk meg a paprikás lisztben, majd forró olajban 3-4 percig süssük. A hagymát a maradék paprikás lisztben forgassuk át majd 2 perc alatt süssük azt is ropogósra. Fatálon, salátaágyban tálaljuk, a hagymát halmozzuk rávégül paradicsommal, paprikával és petrezselyemmel díszítsük!