Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hozzávalók 

2 közepes süllő                                        
1 citrom
2 tojás
1 kiskanál szójaszósz
10 dkg dió
10 dkg zsemlemorzsa                       
só, fehér bors
10 dkg liszt
4-6 salátalevél
citromkarikák
petrezselyem

Elkészítés

Az alaposan megmosott, megtisztított halakat kívül-belül bedörzsöljük citromlével, és 10-15 percig pihentetjük.
A tojásokat kissé felverjük a szójaszósszal. A diót nem túl finomra daráljuk vagy darabosra vágjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet. Meghintjük sóval és frissen őrölt fehér borssal, aztán lisztbe, a felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatjuk.
Nagyobb lábasban felforrósítunk 2-3 ujjnyi olajat, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön, óvatosan megfordítva, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk az olajat, majd salátalevelekkel bélelt lapos tálra rendezzük őket, és citromkarikákkal, petrezselyemmel, diógerezdekkel díszítjük. Mivel csak frissen jó, lehetőleg akkor kezdjük el sütni, ha minden vendég megérkezett, és haladéktalanul tálaljuk. Petrezselymes-vajas burgonya, hasábburgonya, rizibizi illik hozzá.