Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty                                                       
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szeletke laktózmentes vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

A káposztához:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • fél csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 3 dl víz
  • őrölt kömény

A halszeleteket mossuk meg,sózzuk és borsozzuk, egy jénai tálba tegyük, adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pároljuk puhára, majd az alufóliát levéve, grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirítsuk pirosra.

Míg a hal készül, a vöröshagymát végjuk vékony karikákra, némi zsiradékon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszerpaprikát, keverjük meg alaposan és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről mossuk át), az aprított kapor, só, kömény, öntsük fel vízzel és fedővel lefedve 15 perc alatt pároljuk puhára. Ha túl sok víz maradna alatta akkor azt fedő nélkül, néhány perc alatt főzzük el.

Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, ízlés szerint tejföllel tálaljuk.