Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

  • 6 dl liszt (kb.2,5 csésze)
  • 2,5 dl porcukor (kb. 1 csésze)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

 

A szobahőmérsékletű vajat, és a mascarponét keverjük össze, majd ezután adjuk hozzá  a porcukrot, a mandulaaromát, a vaníliaaromát és az egész tojást, és így is jól keverjük  össze.

Egy tálba szitáljuk a sütőporral és a csipet sóval összekevert lisztet. Ezután a közepébe mélyedést csináljink )legegyszerőbb ököllel), majd töltsük bele a mascarponés-vajas masszát. Jó alaposan gyúrjuk össze, hogy teljesen elváljon az edény falától, és már a kezünkre se ragadjon rá. Ha picit ragad, kis lisztel korrigálni tudjuk.Ezután  fóliába csomagolva, kb. 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni a tésztát..

A hűtőből kivéve alaposan belisztezett felületen kb. 3-4 mm vékonyra nyújtsuk, majd  szaggassuk formára.Tegyük  egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a kiszaggatott tésztát.
Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőben kb. 6-8 perc alatt süssük világos színűre.Ha megsült, rakjuk ki kihűlni.

Tettszés szerint díszítsük! Én a hivalkodó színek híve vagyok, messziről kiabálnak hogy "Egyél meg!" :)