Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Az ősz sztárja

  • 15 dkg darálatlan mák (1 bögrényi mák)
  • 1 bögre cukor
  • 2.5 bögre finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 2.5 dl tej (1 bögre)
  • 2.5 dl napraforgó olaj (1 bögre)
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 db szilva

 

         Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 decis bögrét szoktam használni.A szilvát magozzuk ki, és vágjuk negyedekbe. De hagyható félbe is.A szilva kivételével az összes többi hozzávalót keverjük csomómentesre, és öntsük egy sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe (40*36 cm).Rakjuk meg a tészta tetejét a szilva darabokkal.Kb. 20-25 perc alatt megsül az előmelegített sütőben, de végezzünk előtte tűpróbát. Miután langyosra hűlt, megszórhatjuk porcukorral.