Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

6 személyre:

  • 4 tojás
  • 5 dkg maszola
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 cl rum
  • 5 dl tej
  • 7-8 dkg vaj vagy margarin
  • 16 dkg finomliszt
  • 16 dkg búzadara
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja

Tálaláshoz:

  • 30 dkg sárgabarack lekvár
  • 3 cl barack pálinka

A tojássárgáját a cukorral 4-5 perc alatt habosra verjük keverjük. A tejet, a lisztet és a búzadarát hottáadjuk. Simára keverjük, a reszelt citrom- és narancshéjat, végül pedig a keményre felvert tojáshabot is beleforgatjuk. Hűtőbe téve kb 50 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megdagadjon. A mazsolát vízbe áztatjuk. Ha kellően megduzzadt, a vizet öntsük le róla és locsoljuk rá a rumot. Ha gyerekek is esznek belőle akkor a rumot hagyjuk el!

A vajat- a morzsa úgy pirul majd jól- minnél szélesebb, lehetőleg teflonserpenyőben vagy - lábasban fölolvasztjuk, majd a masszát beleöntjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 30-35 percigsütjük. Az eleinte ragacsos massza a végére szép aranysárga, morzsás állagú lesz. Tálalás előtt a mazsolát belekeverjük- esetleg friss, vagy párolt gyümölcsöt is-, és pálinkával hígított baracklekvárt kínálunk hozzá. Gyerekeknek pálinka helyett gyümölcsszörpöt használjunk hozzá.