Nyomtatás
Kategória: Desszertek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

6 személyre:

Tálaláshoz:

A tojássárgáját a cukorral 4-5 perc alatt habosra verjük keverjük. A tejet, a lisztet és a búzadarát hottáadjuk. Simára keverjük, a reszelt citrom- és narancshéjat, végül pedig a keményre felvert tojáshabot is beleforgatjuk. Hűtőbe téve kb 50 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megdagadjon. A mazsolát vízbe áztatjuk. Ha kellően megduzzadt, a vizet öntsük le róla és locsoljuk rá a rumot. Ha gyerekek is esznek belőle akkor a rumot hagyjuk el!

A vajat- a morzsa úgy pirul majd jól- minnél szélesebb, lehetőleg teflonserpenyőben vagy - lábasban fölolvasztjuk, majd a masszát beleöntjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 30-35 percigsütjük. Az eleinte ragacsos massza a végére szép aranysárga, morzsás állagú lesz. Tálalás előtt a mazsolát belekeverjük- esetleg friss, vagy párolt gyümölcsöt is-, és pálinkával hígított baracklekvárt kínálunk hozzá. Gyerekeknek pálinka helyett gyümölcsszörpöt használjunk hozzá.