Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

  • 50 dkg szűzérme 2 cm vastag szeletekre vágva
  • 4 evőkanál liszt 
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 dl tyúkhúsleves (kockából ha nincs leves)
  •  áfonya dzsem
  • 1 evőkanál méz

 

Serpenyőben űhevítsük fel az olajat, és a lisztben  megforgatott, enyhén megsózott szűzérméket mindkét oldalukonkb 5-6 percig süssük rajta, ha végeztünk, rakjuk félre a húst.
A pecsenyelében 5-8 perc alatt pároljuk meg  az apróra vágott vöröshagymát,szórjuk meg  2 evőkanál liszttel és keverjük el csomómentesre.
A serpenyőbe öntsük bele a tyúkhúslevet lét, adjuk hozzá az áfonya dzsemet és a mézet, keverjük simára és 5 perc alatt sűrítsük be.
A húst tegyük vissza a mártásba, még egyet rottyantsunk  rajta, majd párolt zöldkörettel vagy rizzsel tálaljuk.