Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A rizs főzéséhez
3 evőkanál olívaolaj                                                              
125 g szalonna/bacon (nyers)
1 nagy fej vöröshagyma
250 g rizs 
Ízlés szerint ételízesítő
petrezselyemzöld

750 g brokkoli
 só
A mártáshoz
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 g ömlesztett sajt
Őrölt szerecsendió
A tetejére
50 g trappista sajt

 

 

A vöröshagymát, és a bacont vágjuk apró kockára , majd megdinszteljük meg olíva olajon.
Öntsük rá a rizst és fehéredésig pirítsuk meg. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd közepes lángon, időnként megkeverve forraljuk 5 percig. Fedjük le, lekapcsoljuk le alatta a lángot, és hagyjuk készre párolódni.A brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük.A mártáshoz egy edényben keverjük össze a főzőtejszínt és az ömlesztett sajtot, majd adunk hozzá szerecsendiót.Egy tálat kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával.Kanalazzuk bele a rizst, tegyük rá a brokkoli rózsákat, oszlassuk el rajta a mártást, majd megszórjuk meg reszelt sajttal.190 C fokos sütőben, 25 perc alatt süssük arany barnára.
Kicsit hadjuk hűlni, majd kockákra vágva tálalhatjuk kedvünk szerinti díszítéssel.