Nyomtatás
Kategória: Egytálételek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

2 nagy fej vöröshagyma                                              

6-10  gerezd fokhagyma

2-3 db paradicsom

4 evőkanál étolaj

1 kg darált marhahús
8-10 evőkanál sűrített paradicsom
7 dl világos sör 
2 kávéskanál római kömény - őrölt
2 teáskanál chili pehely
2 kávéskanál őrölt fahéj 

2 mokkáskanál koriander - őrölt
só,tört feketebors 
480 g bab - konzerv
2 kávéskanál barnacukor
120 ml erős főzetű  kávé 
30 g 60%-os étcsokoládé 

Igazi pasis kaja, de a hideg téli időben lehet, hogy neked is jólesik egy kiadósabb, csípős étel.Bár egyszerűbb, ha chilialapot használsz, sokkal nagyobb fegyvertény, ha magad fűszerezed az ételt.

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra  és az olajon pirítsuk üvegesre . Vágjuk apró apró kockákra  a paradicsomot is és adjuk a hagymához .A darált marhahúst is ezután hozzáadhatjuk a zöldségekhez, majd kb 5-10 perc alatt pirítsuk át.

Keverjük össze a sűrített paradicsomot és öntsük fel  a sörrel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk a összezúzott fűszereket és a barnacukrot. Időként átkvergetve kőzzük  kb 1,5 órát , ügyelve hhogy nehogy odakapjon. Ennyi idő alatt besűrüsödik az alap és a húsnak is meg kell puhulnia. Ha nem lenne elég szaftos, vagy hamar elpárolog a leve, akkor nyugodtan pótoljuk sörrel vagy akár alaplével.A főzési idő vége felé hozzáadjuka lecsepegtetett babkonzervet, a kávét és a csokoládét, majd még kb. 10 percig főzzük a chilis babot.Tejföllel, koriander vagy petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.