Nyomtatás
Kategória: Egytálételek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Hozzávalók:

A besamel:

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, egy tűzálló tálba fektetjük. A vajat megolvasztjuk, megsózzuk és a spárgára öntjük. Beleöntünk még 1dl száraz fehér bort, majd lefedve előmelegített, 160°C-os sütőbe tesszük és 15 perc alatt puhára pároljuk.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk benne a lisztet. beleöntjük a hideg tejet és csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Sóval, borssal, szerecsendióval és apróra reszelt fokhagymával ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot és a puhára párolt spárgára öntjük. Előmelegített, 180°C-os sütőben további 20 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Tipp: sütés előtt gusztusosan át lehet rendezni, hogy esetleg a spárga feje kilógjon és egyéb zöldségekkel ki lehet egészíteni, például paradicsommal. Miután elkészült, meg lehet bolondítani egy kevés reszelt parmezánnal, metélőhagymával.