Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

  A legenda szerint a spaghetti alla carbonara (szénégető módra) a második világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja.

  • 50 dkg penne  tészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg krémsajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek napraforgó olaj

 

                 A tésztát feltesszük főni sós, lobogó vízbe.Amíg fő, elkészítjük a mártást.Olajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáöntjük a krémsajtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.Majd visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk. Ha a tészta megfőtt, belekeverjük a mártásba. A tetejét megszórjuk sült szalonnával.