Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör alakú vagy ovális tál, abba szépen kívülről befelé köralakban rakhatjuk le a szeleteket.A tejszínt összeöntjük a tejjel, ebben a tűzhelyen kis lángon felolvasztjuk a vajat, reszelünk bele szerecsendiót, fűszerezzük cayenne borssal, sóval és borssal.Mindezt ráöntjük a krumpliszeletekre, megszórjuk az egészet reszelt sajttal.Innentől, ha már éhesek vagyunk, tegyük 50 percre 200 fokra előmelegített sütőbe, ha tudunk várni, akkor 2 óráig süssük 120 fokon.

  • 1 kg burgonya           
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej                                                      
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió ízlés szerint                    
  • cayenne bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  •  fekete bors ízlés szerint
  • 40 dkg füstölt sajt