Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

1 kg sárga burgonya      

víz
40 g vaj
őrölt szerecsendió 
4 db tojássárgája

A Hercegnő burgonya egy egyszerű, és mégis nagyon finom köret. Szinte bármilyen ételhez kiválóan passzol! Nyári időszakban sokszor hátul készítjük el az üdülő kemencés udvarában, amelyben nemcsak teljesen más ízvilágok kölcsönzünk neki, hanem a vendégek is élvezik a kinti "látványkonyhát".

      A burgonyákat hámozzuk meg és nagyobb darabokra kockázzuk.Enyhén sós vízben főzzük meg  fedő alatt - kb. 30-40 perc alatt.MHa megfőtt,szűrjük le és törjük át, majd kicsit  hagyjuk hűlni. .Mikor már csak langyos, adjuk hozzá a vajat, jól dolgozzuk el benne, ne maradjon csomó benne.Adjuk hozzá a tojássárgákat is, és az őrölt szerecsendiót. Ha a főzővíz nem volt elég sós, itt még sót is tehetünk bele.
Keverjük/ gyúrjuk simára keverjük az egészet. Gyakorlatilag egy sima krumplipürét csináltunk, melyet innentől kezdve bármilyen jellegzetes fűszerrel ízesíthetünk, pikánssá és egyedivé tehetünk.
Csillagcsöves habzsákba tölthetjük.Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre  nyomjunk halmokat belőle. 250C-on  kb. 10 percig sütjük előmelegített sütőben - ha nincs kemence :D -  Szép aranybarna legyen, kívül ropognia kell, belül pedig lágynak kell lennie. Frissen, forrón tálaljuk a főétel mellé.