Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 



                                                         
60 dkg trappista sajt
2 db tojás 
60 g búzaliszt 

 

           A sajtot reszeljük egy tálba,adjuk a tojást és a lisztet hozzá.Kézzel jól dolgozzuk össze.Könnyen  összeáll.3-4 cm-es rudakat sodrjunk a masszából.A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak.  Amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy masszív  kérget a villához is hozzátapad.

Ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy feldagad  egy  ponton  kilukad. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.

Előételnek és köretnek is egyaránt jó.