Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Talán furcsának tűnik, hogy a köretekhez került, hiszen önálló ételként is megállhatná a helyét, de úgy találtuk, hogy mégiscsak kiváló kísérő halakhoz és grillezett fehér húsokhoz is.

Hozzávalók:

  • 500g spárga (kb 20 szál, lehetőleg zöld)
  • 100g bacon szalonna
  • (opcionálisan kapor, oliva olaj és pesto)

A zöld spárgák végeiből a fás részt letörjük, majd hideg víz alatt lemossuk, megszárítjuk és baconcsíkokba tekerjük. A betekert spárgákat egy sütőtálba vagy tepsibe rendezzük és 200°C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. Tálaláskor meglocsolhatjuk kevés oliva olajjal kevert pestóval, és megszórhatjuk apróra vágott friss kaporral.