Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Végre elértünk a tavasznak abba a szakaszába, mikor a spárga nem csak hogy frissen kapható, de az ára sem veri a csillagos eget. A spárgaszezont minél jobban kihasználni, hiszen ez a zöldség nem csak egészséges, szinte nullkalóriás is, így elkészítéstől függően a tavaszi diétába is remekül beleillik. Most egy fokkal hedonistább változata következik, ami húsok vagy halak mellé pompás köret, ráadásul 15 perc alatt megvan.

Hozzávalók:

  • 700 g spárga
  • 2 ek. olívaolaj
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • 3/4 csésze reszelt parmezán
  • 1 tk. fokhagymapor
  • fél tk. só
  • 1/4 tk. bors

Elkészítése:

220 fokra melegítsd elő a sütőt, egy tepsit pedig készíts elő sütőpapírral borítva, enyhén kivajazva.

A megtisztított spárgát az olívaolajjal együtt tedd egy légmentes, zárható zacskóba, majd rázogasd meg! Add hozzá a zsemlemorzsát, a parmezánt, a fokhagymaport, a sót és a borsot, és alaposan rázd össze!

A spárgákat oszlasd el a tepsin, és 7-10 percig süsd, amíg a sajt teljesen meg nem olvad rajta, de a spárga még kellemesen roppanós marad. Jó étvágyat!