Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

A szalonnát kockázzuk fe, tegyül egy lábasba és süssük ki.

Mikor félig kisült, tegyük rá a kockára vágott hagymát és dinszteljük meg., majd adjuk hozzá a 3 gerezd fokhagymát.Ha a hagymát üvegesre dinszteltük, adjuk hozzá a felkarikázott kolbász

(ami ízlés szerint lehet csípős vagy csemege) és süssük még együtt egy kicsit. A megtisztított, kockára vágott burgonyát adjuk hozzá és öntsük fel 1,5 liter vízzel és adjunk hozzá húsleves kockát, vagy ha van otthon lefagyasztva húsleves alap azzal hígítsuk fe.Mikor megfőtt a burgonya, keverjük hozzá a tejfölt és 1 evőkanál liszttel keverjük csomómentesre. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel  és ajánlok hozzá egy csipet szerecsendiót is. Forraljuk fel még egyszer és már tálalhatjuk is a vasárnapi ebédre.