Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hozzávalók:

  • 400g pácolt, füstölt lazac
  • 500g zöld spárga
  • 100g gomba
  • 1 csomag kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, fehér bors
  • 200g zsíros tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 1,5 l zöldségalaplé

Elkészítése:

A vajat egy lábosban megolvasztjuk és megdinszteljük benne a kockákra vágott hagymát. Ezt követően beletesszük a megtisztított és feldarabolt spárgát, megsózzuk és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga levet enged, ekkor felöntjük az alaplével és puhára főzzük. A spárgasípokat ekkor tegyük félre. A levesalaphoz hozzákeverjük a tejfölt, a fehérborst és a kockákra vágott lazaccal és a felszeletelt gombával együtt újra felfőzzük. Amikor kész, visszarakjuk bele a spárgát, majd apróra vágott, friss kaporral tálaljuk.

kiegészítés: Cukorbetegség, ételallergia esetén hasonlóan finoman elkészíthető teljes kiőrlésű liszttel, gluténmentes liszttel, növényi margarinnal és laktózmentes tejföllel is.