Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4+1 nagyobb, édes alma (vagy egy zacskó aszalt almakarika a +1 alma helyett)
  • 25dkg fagyasztott meggy, vagy meggybefőtt
  • 1 evőkanál vaj
  • fél teáskanál fahéj
  • méz

Elkészítés: 30 perc + 20 perc az aszalás

A legnagyobb almát megmosunk, kinyomjuk vagy kivágjuk a magházat úgy, hogy maradjon egyben az alma, hogy karikákat tudjunk szelni belőle, majd vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük az almakarikákat és 10°C fokon kb. 15-20 perci alatt megaszaljuk. (vagy eleve aszalt almakarikát veszünk)
A meggyet felolvasztjuk, vagy ha befőtt, akkor leöntjük a levét. Kimagozzuk, ha szükséges.

A maradék négy almát is megmossuk, magházukat eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk az almakockákat, és egy percig pároljuk, majd beleöntünk 6dl vizet, hozzáadjuk a fahéjat és puhára főzzük, végül leturmixoljuk. Mézzel ízesíthetjük, de ha az alma elég édes, akkor erre semmi szükség. A meggyet a leveshez adjuk, majd az aszalt almával tálaljuk.