Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

         

Egy Magyarországon is népszerű francia leves, amit minden évszakban ajánlunk! Jó magyar fokhagymából természetesen!

  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 7.5 dl alaplé
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi fekete bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 g füstölt sajt(reszelt)
  • 1 teáskanál zsálya
  • snidling ízlés szerint

             A felolvasztott vajban a felkockázott hagymát üvegesre sütjük.A fokhagyma gerezdeket négybe vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk.Hozzáadjuk a lisztet, kicsit együtt dinszteljük, majd beleöntjük a húslevest és a tejszínt, közepes lángon 20 percig forraljuk.Ha megfőtt, a levest simára turmixoljuk, és a fűszerekkel ízesítjük.Sajttal megszórt pirítós kenyérrel tálaljuk. Friss zsálya levelekkel még ízletesebbé tehetjük.