Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 6dl jó minőségű félédes fehérbor
  • 10 szem kockacukor
  • fél citrom héja
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • fahéj, szekfűszeg

Egy rozsdamentes edényben üssük fel a tojás sárgáját, amit először magukban verjönk fel habverővel.Miután jól felvertük, lassan öntsük hozzá a bort,egy csipet sót,egy csipet fahéjat és szekfűszeget és keverjünk hozzá 3 dl vizet is. 1 dl vízben oldjuk fel a kockacukrot és avaníliás cukrot.A kockacukorből kettőt dörzsöljünk be citrom levével és úgy adjuk hozzá.Keverjük habosra.Lassú tűzre (ne lobogóra) tegyük fel és folyttonos kevergetés mellett, a forrástól számított 6-8 percig forraljuk.