Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Az öntet hozzávalói:

  • 2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
  • 9 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 30 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Tegyük egy salátás tálba az ecetet, adjuk hozzá a sót és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik.

Tegyük bele a borsot és kezdjük adagolni az olajat miközben állandóan keverjük.  Az erőteljes keveréstől sima, homogén, kissé sűrű lesz az öntetünk.

 Habverővel csomómentesre keverjük bele a mustárt.

 Ha túl sűrűnek találjuk 1-2 evőkanál hideg vízzel hígíthatjuk. Ha még savanyítani akarjuk, hozzáaahatjuk a citromlét. 

 Végül keverjük bele az apróra vágott zöldfűszereket - kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, petrezselyemzöldet, esetleg snidlinget - ízlésünk szerint.

 

 

A sült paprikához vegyünk 8-12 db színes (kaliforniai) paprikát, vágjuk ketté őket és szedjük ki a magházukat.rakjuk tepsibe, öntsük le olíva olajjal és előmelegített sütőben, 220 fokon, 20 percig süssük őket.

 

Tálaláskol öntsük le a salátaöntette, rakjunk rá olíva bogyót és már ehetjük is!