Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A salátához:                                                         
10 db paradicsom
5 fej lilahagyma
0.5 kg kígyóuborka
15 dkg fekete olívabogyó 
15 dkg zöld olívabogyó 
7,5 dkg  feta sajt 

Az öntethez:
20 evőkanál olívaolaj - extra szűz
5 teáskanál citromlé
5 púpozott teáskanál oregánó 

 

A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót keverjük össze egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.A paradicsomot, uborkát, hagymát  aprítsuk kockákra, az olívabogyókat magozzuk ki, felezzük meg, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk fel.tegyük egy tálba az összetevőket, locsoljuk meg az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel keverjük össze. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.